Hvilken Støvsuger Er Bedst I Test?

Teblade på gulvet? Test af støvsugere

I dag kommer der et lidt anderledes blogindlæg, da jeg har oplevet en lidt anderledes situation. Jeg åbnede mit øverste skab, hvor jeg har al min the stående. Lige da jeg åbner det. vælter det ned med the som jeg har købt, hvilket resulterede i et værre svineri på gulvet.

Kan støvsugeren suge disse blade op?

 

Herefter gik jeg igang med at samle det op, men det var umuligt for mig at få det hele op, da te’en består af en masse knuste blade som er meget små. Da jeg ingen kost og bakke ejer, så måtte jeg ned i kælderen for at hente min støvsuger.

Nu er jeg så heldig at jeg bor sammen med to dejlige roomies, som tilfældigvis også ejer en støvsuger, hvilke også står opbevaret i vores kælderrum. Da jeg så de tre forskellige støvsugere, så tænke jeg at jeg ville lave min egen lille test, for at finde ud af hvilken støvsuger, som faktisk er den bedste, til at støvsuge te’en op fra gulvet.

Jeg har før tænkt over, at det kunne være sjovt at teste støvsugere. Er der virkelig så stor forskel på, hvordan de hver især suger og gør rent? Da jeg selv købte min nuværende støvsuger, var jeg virkelig i tvivl. Udvalget på nettet og i butikkerne var enormt, og jeg havde ingen ide om, hvilket mærke samt model jeg skulle gå efter.

Det var først efter jeg havde en snak med en sælger, at jeg blev lidt klogere på de forskellige modeller. Jeg endte således med at købe en Dyson støvsuger, som er poseløs. Sælgeren overbeviste mig om at det var smartest. Med en poseløs støvsuger, skulle man nemlig aldrig mere tænkte over at skulle skifte støvsugerpose igen.

Men der er ikke kun fordele ved en poseløs støvsuger. Der er negative ting, som også kan præge ens valg af støvsuger i sidste ende. Eksempelvis så har de poseløse støvsugere en tendens til at larme mere. Mange som bor i lejlighed, går op i dette, da man dermed kan genere naboerne. Slutteligt så er den beholder støven samles i ikke så stor, som en traditionel støvsuger med pose.

Nå nok snak.. Lad os gå i gang med at teste. Som sagt har jeg tre støvsugere i testen, hvor vi skal prøve at se, hvilken der er bedst til at samle te op fra gulvet. Te kan svine meget, da det består af en masse små blade, og dette kan være yderst svært at samle op med hænderne, hvilken støvsuger er bedst til at rengøre dette.

Hvilke støvsugere er med i testen?

De tre støvsugere som jeg har med i testen er fra mærkerne Dyson, Miele og Electrolux.

Dyson DC20 Animal Pro: Dette er min egen støvsuger, og den er efterhånden en hel del år gammel. Støvsugeren er poseløs og jeg har egentlig været OK tilfreds med den.

Miele C3 Celebration: Dette er min ene roomies støvsuger, og den er forholdsvis ny. Støvsugerne har en flot rød farve og skulle være en af de bedre på markedet.

Electrolux W360: Dette er min anden roomies støvsuger, som hun har haft i et halv år ca. Støvsugeren skulle også være en ret god model, som hun selv fik anbefalet af en sælger i en hvidevarebutik.

Hvilken støvsuger er bedst i:

Byggekvalitet:
Byggekvaliteten overordnet set er meget god på de tre støvsugere, men dette skulle den også meget gerne være, da der ikke er tale om nogle no-name støvsugere, som har været meget billige.

Hvis der skal vælges en vinder her, så må det blive miele støvsugeren, som udemærker sig ved at have en rigtig god finish. Alle kanter og knapper føles rigtig fine, og man kan mærke at Miele virkelig har gået op i dette.

Et eksempel på dette er det teleskoprør som sidder på støvsugeren, dette er lavet i rustfrit stål hvorimod Dyson støvsugeren er lavet i et hårdt plastic materiale.

Funktioner:
Alle støvsugere har hver især smarte funktioner, som skal gøre arbejdet med at støvsuge lettere og mere overskueligt i hverdagen. Dyson støvsugeren er den eneste i testen som er poseløs dvs. den har en smart beholder, hvor støven bliver samlet i, i stedet for.

Electrolux støvsugeren har en smart funktion med en børste, som sidder fast på teleskoprøret. Denne børste kan bruges til at støvsuge overflader som borde, vindueskamme osv. børsten er rigtig smart, og fungerer godt i praksis.

Udover den smarte børste, så har Elextrolux støvsugeren selvfølgelig alle “standard funktioner” som man ellers kan finde hos en støvsuger. Dette gælder automatisk ledningposrul ved hjælp af tryk på en knap, dette gør arbejdet med at få den lange ledning op hurtigt og gnidningsfrit.

Herudover så har Electrolux og Miele støvsugeren indikator for fyldt støvsugerpose. Begge støvsugere har en indikator som begynder at lyse, når det er tid til at tømme eller skifte støvsugerposen. Denne funktion er ekstra smart, da man dermed undgår at stå i en situation, hvor ens støvsuger har en dårlig sugeevne pga. at den er fyldt op med støv.

Rengøringsevne:
Nu til den egentlige test, hvor det bliver afgjort hvilken støvsuger som suger bedst. Det skal siges at Dyson støvsugeren er et par år ældre end de andre, så dette kan sagtens have en indflydelse på resultatet.

Testen er foretaget således. Der er lagt en række knuste teblade på 20 cm. på forskellige overflader. Herefter har jeg suget det op med hver af de pågældende støvsugere. Slutteligt har jeg vurderet hvilken støvsuger, som har gjort det bedste job, med at fjerne bladende.

De to forskellige overflader som bladende er blevet lagt på er henholdsvis gulvtæppe og hårdt trægulv. Der kan være meget stor forskel på hvordan en støvsuger på forskellige overflader, og dette er bestemt også tilfældet her.

Alle tre støvsugere klarer sig rigtig godt på det hårde gulv. De samler alle tre alle bladende op, omend det bedste resultat var hos Miele støvsugeren, fordi den skulle bruge færrest gange til at rulle over bladende.

Konklusion på støvsuger testen

Konklusionen på min egen simple og ikke så videnskabelige test er at Miele støvsugeren var bedst. Miele støvsugeren sugede hurtigst og mest grundigt tebladende op fra gulvet. Ligeledes var det også den, som støvsuger der havde den bedste sugeevne i gulvtæppet. Den støvsuger som klarede sig værst var Dysons.

Dyson støvsugeren var specielt dårlig til at støvsuge i gulvtæppe, da dens mundstykke slet ikke er lavet hertil. Faktisk så var det umuligt at få de sidste teblade op fra gulvtæppet, med det mundstykke som sidder på støvsugeren som standard. Det var først da jeg skiftede mundstykket til et turbo-mundstykke, at det var muligt at få det sidste med.

Tak for at du læste med i dette lidt anderledes indlæg fra mig. Hvis du har lyst til at læse om endnu flere støvsugere, og se de bedste modeller fra alle mærker, så kan du besøge Støvsugertest.dk, som dagligt kommer med en støvsuger test. På siden bliver de bedste støvsugere rangeret, så man hurtigt og nemt får et overblik i markedet, som ellers kan være lidt svært at navigere i. Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at næste gang jeg skal ud og købe en ny støvsuger, så tjekker jeg siden og finder den bedste støvsuger til prisen.

Kathrine Perch

Hej mit navn er Kathrine Perch og det er mig som står bag bloggen. Jeg elsker te og har i den forbindelse lavet denne side. Håber du nyder mine indlæg om te'ens verden :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *